Fitxa d'activitat

Anestèsia regional i ecografia

Data
10/11/2014
Hora
19:00
Localització
Casa de Cultura de Girona
Plaça de l'Hospital, 6
17002 Girona
Descripció

Conferències “L’anatomia en l’evolució de les tècniques d’anestèsia regional”, amb Anna Carrera Burgaya, i “Nous paradigmes clínics en la pràctica anestèsica”, amb Xavier Sala-Blanch, dins del cicle “La tardor amb NEOMA”, conduït pel Grup de Recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular de la Universitat de Girona.

En l’actualitat, moltes especialitats mèdiques requereixen un coneixement anatòmic detallat d’àrees concretes del cos humà per a poder aplicar amb la màxima seguretat determinades tècniques diagnòstiques o terapèutiques. És el cas de l’anestèsia regional que, per assegurar l’èxit d’injecció de substàncies sobre alguns nervis del nostre cos amb la finalitat de bloquejar la seva funció de transmissió de la sensibilitat i el dolor, requereix el coneixement exacte dels seus recorreguts.

En els darrers anys, la introducció de l’ecografia ha suposat un increment de la seguretat en l’aplicació d’aquestes tècniques al permetre la visualització dels elements nerviosos per realitzar-ne l’accés anestèsic però de nou, el coneixement de l’anatomia resulta essencial per a la interpretació de les imatges.

La tardor amb NEOMA és un cicle de conferències sobre les principals línies de recerca del grup NEOMA amb la finalitat de transmetre a la ciutadania el coneixement científic en cada una d’aquestes línies així com els resultats que, en els darrers anys, s’han obtingut dels diferents projectes de recerca del grup NEOMA.

El cicle de conferències s’organitzen en una sessió setmanal dividida en dos parts. En la primera part, l’investigador principal de la línia de recerca exposa didàcticament el coneixement actual sobre la temàtica de la conferència i els resultats experimentals més rellevants assolits per NEOMA. En la segona part, un expert convidat parla sobre l’aplicabilitat de la recerca de cada tema.

El grup de recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (NEOMA) de la Universitat de Girona (UdG), es un grup de recerca multidisciplinari format per professors i investigadors del Departament de Ciències Mèdiques de la UdG. Els objectius de NEOMA són la docència, la recerca, la divulgació científica i la difusió de la recerca a la ciutadania.

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...