Fitxa d'activitat

11 de febrer: Masterclass de física de partícules a l’IFAE

Data
11/02/2020
Hora
10:00
Localització
Institut de Física d’Altes Energies
Edifici Cn, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB),
08193 Bellaterra
Descripció

Masterclass de física de partícules. A la física hi ha un lloc per a tu

L’11 de Febrer és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Us proposem participar en una classe magistral de física de partícules a l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)
L’activitat està dirigida a estudiants i professores de batxillerat. Us convidem a participar en una jornada dedicada a conèixer més a fons el món de la física de partícules i a celebrar les contribucions de moltes dones a la física!

Vine a l’IFAE a descobrir que a la física hi ha un lloc per a tu.

La jornada de tres parts:

  • A la primera part coneixerem com es treballa a l’experiment ATLAS de l’LHC. Què volem trobar? Quins experiments fem?
  • A la segona treballarem amb dades reals de l’experiment ATLAS a l’LHC per tal de redescobrir plegats el bosó Z, el bosó el Higgs i altres partícules. Aprendreu com es descobreixen i s’estudien les partícules subatòmiques.
  • A la tercera ens connectarem amb el CERN i amb altres grups d’estudiants per videoconferència per tal de compartir els nostres descobriments amb els seus. Haurem arribat a les mateixes conclusions?

Si tens ganes de física i vols aprendre sobre el món subatòmic, vine a aprendre amb investigadores del grup d’ATLAS de l’Institut de Física d’Altes Energies i a passar el dia amb nosaltres treballant com ho fan els investigadors al CERN.

Destinataris: Alumnat i professorat de Batxillerat de Ciències i/o Tecnologia amb ganes d’endinsar-se en el món de la física de partícules.

Més informació:

  • Cal inscripció prèvia. En el cas de manca de places s’assignaran per ordre d’inscripció.
Imprimeix Imprimeix
Mapa no disponible
Comparteix l'article