Articles

Setmana del 16 al 22 de febrer

Setmana de bojos amb una barbaritat d’activitats i inauguracions de nous cicles de conferències. Cal destacar l’ambiciós programa del “Cicle de la llum”, organitzat per la Associació Astronòmica de Sant Cugat-Valldoreix amb motiu de l’Any Internacional de la Llum. El cicle s’inaugura dijous, 19 de febrer, amb un acte on hi participaran Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, i compta amb 34 conferències que s’esdevindran pràcticament fins finals d’any, el 3 de desembre.

De fet, l’Any Internacional de la Llum s’inaugura oficialment el dilluns, 16 de febrer, en un acte acadèmic impulsat pel Sinctrotró Alba que tindrà lloc al Teatre Poliorama de Barcelona, i on hi participaran Juan Ignacio Cirac, del Max-Planck Institut für Quantenoptik, Caterina Biscari, directora del Sincrotró Alba, i Jeroni Nadal, coordinador del departament de Retina i unitat Macular de la Clínica Barraquer.

Dimecres, 18 de febrer, els estudiants de tercer cicle de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona inicien una nova edició dels seus encontres. Aquest cop, porta per títol “Bob el Manetes va als Encontres”, i començarà amb la xerrada “En Bob trenca molècules”, a càrrec d’Anna Alemany, del Departament de Física Fonamental de la mateixa facultat.

També dimecres s’inaugura un altre cicle, aquest cop dedicat a alguns dels principals investigadors catalans actuals. Es tracta de Cracks de la recerca per fabricar el futur”, un cicle organitzat per la Residència d’Investigadors amb la col·laboració de Centres de Recerca de Catalunya, que s’obre amb una conferència de Joan Guinovart, director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i Lluís Rovira, de Centres de Recerca de Catalunya.

I dijous, 19 de febrer, encara se n’inaugura un altre, de cicle. Es tracta d’una nova edició dels “Cafès Científics de Sabadell”, coorganitzat per diverses entitats de la ciutat relacionades amb la ciència, la natura i el patrimoni i que se celebren al bar de Ca l’Estruch. El primer cafè científic porta per títol “Les varietats tradicionals agrícoles revisitades i la fundació Miquel Agustí” i anirà a càrrec de Francesc Casañas, professor de la Escola Superior d’Agricultura de Barcelona.

Si tot això us sembla poc, consulteu els següents enllaços, on hi trobareu moltes, moltes més activitats de divulgació per aquesta setmana: