Articles

Festival Barcelona Ciència

Festival Barcelona Ciència

El 2017, la ja tradicional Festa de la Ciència, al Parc de la Ciutadella, es converteix en Festival i s’uneix a un seguit d’actes perquè visquis la ciència durant dues setmanes a diferents llocs de Barcelona. Arriba el Festival Barcelona Ciència, que del 15 al 28 de maig inundarà la ciutat de la recerca científica i tecnològica més capdavantera i participativa.

Festival Pint of Science, 15-17 de maig

Durant tres dies, bars de tot el món són l’escenari de xerrades sobre l’actualitat de la recerca científica. Organitzat pels membres barcelonins de l’Asociación de Divulgación Científica Pint of Science España, aquest festival internacional acosta la ciència als assistents en un ambient distès i informal. A Barcelona, l’esdeveniment s’ha inclòs dins del programa del Festival Barcelona Ciència i se celebrarà a set bars de la ciutat: Alfa, Grizzly 72 Sports Bar, Blacklab Brewhouse, La Iguana, Bacanal Café, Mau Mau i Michael Collins.

Conferència Inaugural, 17 de maig

Conferència “Qui té el dret a la ciutat verda i saludable?”, a càrrec d’Isabelle Anguelovski, especialista en planificació urbana i mediambiental, presentarà les tensions i contradiccions dels projectes verds urbans, així com l’anomenada gentrificació ambiental. Tindrà lloc a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

BioBlitzBcn, 20-21 de maig

Una proposta organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Associació d’Amics del Jardí Botànic, Associació d’Amics del Museu de ciències Naturals i l’Institut Botànic. Barcelona és una de les ciutats del món on s’organitza, des de fa uns anys, el Bioblitz, una activitat de descoberta de la natura que consisteix en un cens intensiu de biodiversitat portat a terme per científics en col·laboració amb la ciutadania. Se celebrarà al Jardí Botànic Històric i al seus voltants del Parc de Montjuïc.

ACTS2017, Interseccions entre Art, Ciència, Tecnologia i Societat, 22 de maig

ACTS és una trobada a l’entorn de l’actualitat en les confluències entre art, ciència, tecnologia i societat. Es mostrarà què és avui l’àmbit ACTS i com diversos projectes s’enfronten des d’aquí als transcendentals reptes que ens presenta avui el nostre món. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acollirà l’acte.

4rt Dia de la Ciència Ciutadana, 25 de maig

El Dia de la Ciència Ciutadana arriba a la seva quarta edició per debatre i compartir experiències sobre l’ús de les dades en els projectes i les bones pràctiques en relació a la implicació i participació de diversos agents. Serà al Museu Blau.

BioBlitz al Parc de l’Oreneta, 27 de maig

Una primera edició en la què els veïns i veïnes del barri treballaran amb especialistes per trobar i identificar el màxim d’espècies possibles d’aquest parc. Una iniciativa organitzada per la Fundació Ciència en Societat i l’ecocomissió de la Casa Orlandai, amb el suport de l’Associació de Veïns de Sarrià i el suport de Natusfera Barcelona Ciència.

11a Festa de la Ciència, 27 i 28 de maig

La tradicional macrotrobada al Parc de la Ciutadella, que enguany ens encara al futur! Un any més el parc acull la Festa de la Ciència, que en la seva onzena edició posa èmfasi en l’avenir de la societat i els desafiaments a què ens enfrontem. I dissabte al vespre, acompanyant l’observació d’astres, un programa especial amb una mostra del Pint of science, la Brain Simphony, un concert binaural i una demo-audició amb artilugis sonors, i com a colofó, l’espectacle Katastrophe, de la companyia Sr. Serrano.

Més informació