Articles

Del 26 d’octubre a l’1 de novembre

L’Institut d’Estudis Catalans inaugura dilluns, 26 d’octubre, el seu curs acadèmic 2015-2016 amb un acte que inclou la xerrada “Animals, tantmateix”, a càrrec de Jordi Casanova, de l’Institut de Recerca Biomèdica, i un recital de piano d’Alba Ventura que retrà homenatge a Enric Granados amb motiu del centenari de la seva mort.

I diumenge, 1 de novembre, el restaurant 7 Portes de Barcelona acollirà un nou esmorzar de ciència, que en aquesta ocasió porta per títol “Humans, posthumans i +Humans. Les noves relacions home-tecnologia”. A la tertúlia hi participaran Miquel Àngel Serra i Albert Cortina, autors del llibre de titol semblant (“Humans o posthumans”). La sessió, molt en la línia de l’exposició “+Humans” que es pot visitar aquests dies al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona pot ser molt interessant. Els ponents parlaran de com la tecnologia està dibuixant el futur de la nostra espècie, de la relació amb l’entorn i de la societat, i les conseqüències que pot tenir tot això des d’aspectes econòmics, socials, culturals, sanitaris, mediambientals…

Des d’aquest portal sortegem dos parells d’invitacions al l’esmorzar de diumenge. Per participar cal que tingueu un perfil de Twitter i seguiu les passes descrites en aquesta entrada. Teniu temps per participar fins divendres a les 10 del matí. Tant si us toca com si no, recomanem anar-hi; val la pena.

La setmana compta amb més activitats de cultura científica. Consulteu-les en aquests enllaços:

Imatge: Octavi Planells