Articles

Del 2 al 8 de novembre

Dijous, 5 de novembre, l’Associació Catalana de Comunicació Científica, entitat que apadrina aquest portal, celebra el seu 25 aniversari. L’acte de celebració tindrà lloc al Museu Blau i el fan coincidir amb el lliurament del premi de divulgació Joan Oró, que també organitza la mateixa associació. L’esdeveniment inclou diversos actes i parlaments i és obert a tothom, tot i que el sopar té un preu de 15 euros per a les persones que no en siguin sòcies.

L’hiperactiu equip d’Il·lustraciència, el Premi Internacional d’Il·lustració Científica, ha organitzat aquest mes de novembre uns quants actes entorn a aquest tema, juntament amb la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, que els acollirà. Sota el títol “Jo il·lustro la ciència”, el cicle ofereix, de moment per aquesta setmana, un col·loqui, el dimarts, i la inauguració d’una exposició amb obres de Blanca Martí Ahumada, el dimecres.

Seguint amb il·lustració científica, si el tema us interessa, no deixeu escapar l’oportunitat de participar el dissabte en un taller d’sketching (dibuix) que organitza l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, l’IDIBAPS. Durant un matí podreu visitar les entranyes del centre de recerca i dibuixar tot allò relacionat amb la recerca, en aquest cas, de la diabetis. Si us agrada dibuixar, val la pena, però si no ho teniu clar, descarregeu-vos el llibre que l’institut va publicar arrel d’un taller semblant. Segur que us convenç.

Finalment, encara destaquem un altre acte també de Barcelona (sí, en som conscients). Es tracta del cicle de conferències “La cara fosca de l’Univers”, al CosmoCaixa, on experts internacionals explicaran, en quatre sessions, tot allò que desconeixem del cosmos i que encara no hem estat capaços de detectar amb la nostra tecnologia. Són la matèria i l’energia fosques, les quals, estimen els astrofísics, acapara el 95% del que hi ha a l’Univers. El 5% restant, és tot el que hem pogut captar amb els nostres telescopis i instrumental. El cicle comença dimarts.

La setmana compta amb més activitats de cultura científica. Consulteu-les en aquests enllaços:

Imatge: Blanca Martí Ahumada