Articles

Del 14 al 20 de setembre

Comença el curs i per cinquè any consecutiu, ho fa amb el Campus Gutenberg de la Comunicació i la Cultura Científica, la cita barcelonina anual de comunicadors, divulgadors i investigadors, que organitza el Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de l’IDEC-UPF els dies 14 i 15 de setembre. Des d’aquest portal, hi participarem un cop més, enguany el dimarts, 15 de setembre, amb el taller “Com divulgar amb Buscaciència”, adreçat a les entitats que col·laboren amb nosaltres i les que tenen interès en fer-ho.

El mateix dimarts s’obre un projecte de ciència ciutadana impulsat per l’Institut de Ciències Fotòniques, el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental i el Barcelona Lab. Es tracta de Barcelona Respira, un experiment que comptarà amb la participació del gran públic fins el 15 d’octubre, amb l’objectiu de mesurar la qualitat de l’aire de Barcelona. Les dades generades pels participants seran emprades per la recerca en aquest camp.

I el cap de setmana, l’activitat principal se centra al delta de l’Ebre, amb la celebració de la segona edició del Delta Birding Festival, que del 18 al 20 de setembre reunirà a ornitòlegs i persones interessades pel món dels ocells i per la natura. El festival inclou conferències, cursos, tallers, concursos, fires, etcétera i la seva assistència és gratuïta.

La setmana compta amb més activitats de cultura científica. Consulteu-les en aquests enllaços:

Imatge: Octavi Planells