Articles

De l’11 al 17 de maig

Ja torna a ser aquí, un any més, el Dia Mundial dels Museus. El dia en qüestió és, de fet, el dilluns de l’altra setmana, el 18 de maig, però molts actes, sobretot els de la ja tradicional Nit dels Museus, se celebren el proper cap de setmana, el 16 i el 17 de maig. Aprofiteu el cap de setmana per participar a les portes obertes i activitats especials organitzades amb aquest motiu. Cal a dir, que l’esdeveniment va més enllà dels museus i inclou també altres instal·lacions que guarden col·leccions, fons històrics, arxius, etc. No falteu a la cita, ja sigui a Barcelona o a qualsevol altre lloc on tingueu un museu a prop.

I també torna a la capital catalana el BioBlitzBcn, la doble jornada de ciències naturals en que qualsevol persona interessada pot ser naturalista per un dia o dos. L’objectiu d’aquest projecte de ciència ciutadana és el de pentinar la muntanya de Montjuïc, per tal de censar i identificar tota espècie d’ésser viu localitzada. Els participants acompanyaran experts en la seva àrea de recerca per conèixer in situ totes aquestes espècies.

I diumenge, 17 de maig, el restaurant 7 Portes de Barcelona acull una nova aposta del mateix establiment, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i la companyia de monòlegs científics The Big Van Theory. Es tracta del primer Esmorzar de Ciència al 7 Portes, esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca. En aquesta primera sessió, una setmana abans de les eleccions municipals, el psiquiatre Adolf Tobeña i el politòleg Francesc Pallarès, moderats pel periodista científic Michele Catanzaro, parlaran de “Neurociència i política: com determinem el nostre vot?”. La sessió serà introduïda pel monòleg d’Helena González, de The Big Van Theory.

Consulteu els següents enllaços, on hi trobareu més activitats de divulgació pels propers dies: