Articles

Imatge del llibre Alícia en terra de meravelles

De l’11 al 17 de gener

Bon any! El 2016 comença amb una nova edició, la quarta, del concurs d’il·lustració científica Il·lustraciència. Si teniu mà per dibuixar no dubteu en participar-hi. La zoologia i la botànica solen ser els principals temes que plasmen els participants al concurs, però potser us podeu animar afrontant el repte de fer il·lustracions de disciplines potser no tan vistoses com la biologia molecular, la nanotecnologia, les matemàtiques, la física quàntica… En qualsevol cas, teniu temps per pensar-hi i enviar els vostres treballs: fins el 15 de març.

Aquesta setmana arriba al Museu Darder de Banyoles l’exposició itinerant “Experiències matemàtiques”, produïda per l’associació del Museu de Matemàtiques de Catalunya i en el marc de la qual, el mateix museu acollirà tot un seguit d’activitats relacionades amb el món d’aquesta ciència exacta, com per exemple l’espectacle de bombolles de sabó i geometria que oferirà el professor Anton Aubanell el dissabte, 16 de gener. En aquest enllaç podreu consultar la resta d’activitats relacionades a mida que les anem anunciant.

I el dijous, 14 de gener, l’edifici històric de la Universitat de Barcelona acull la jornada “Delícies d’Alícia” amb motiu dels 150 anys de la publicació del cèlebre “Alícia en terra de meravelles”, de Lewis Carroll. La jornada anirà a càrrec de diversos ponents de camps com les matemàtiques, la literatura o la il·lustració, i servirà també per inaugurar l’exposició homònima que es podrà visitar fins el 12 de febrer.

La setmana compta amb més activitats de cultura científica. Consulteu-les en aquests enllaços: