Articles

Setmana del 15 al 21 de desembre

L’Institut d’Estudis Catalans organitza un cicle de conferències sobre els premis Nobel concedits enguany. Dimecres és el torn de la xerrada sobre els Nobel de Química, que aquesta edició ha estat otorgat a Eric Betzig, Stefan W. Hell i William E. Moerner pel desenvolupament de la microscòpia de fluorescència de súper-resolució, una tècnica molt emprada en biologia cel·lular.

La biologia cel·lular també és protagonista de la propera Aula 141, el dijous 18 de desembre al Centre Cívic Guinardó. La propera conferència se centrarà a parlar de cèl·lules mare i el seu potencial en la reparació d’òrgans.

Més coses: dimarts 16, la llibreria Central del Raval, acull la presentació del segon volum de la revista d’economia i medi ambient Ballena Blanca.

I dissabte, el Museu Darder de Banyoles acull la presentació de la “Guia per conèixer la natura de Catalunya”, una extensa obra de gairebé 700 pàgines on es descriuen, de manera visual i gràfica, les principals espècies, la geologia i els ecosistemes del nostre territori, i que inclou rutes per conèixer-los in situ, en el seu entorn natural.

La setmana compta amb més actes. Consulteu-los als següents enllaços: