Articles

Setmana del 9 al 15 de febrer

La Universitat Autònoma de Barcelona acull un nou cicle dels seus “Dissabtes de ciències ambientals”, que comença el 14 de febrer i s’extén fins el 14 de març. El cicle està adreçat principalment a estudiants i professors de Batxillerat i a estudiants del grau de Ciències Ambientals que ofereix la universitat, però no es tanca a altres tipus de públic.

També els dissabtes, a partir del dia 14 de febrer, aquest cop al vespre, comença a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya el cicle “El sopar dels sentits”, una nova proposta d’Sternalia, productora d’esdeveniments culturals i científics, que combina neurociències, percepció, gastronomia i història de la medicina.

Entre els destacats de la setmana, trobareu una tertúlia, el dimecres 11 de febrer, amb Eudald Carbonell, arqueòleg i director de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social de la Universitat Rovira i Virgili. Carbonell parlarà de “La humanitat davant del futur” a Tarragona, dins del cicle “Ciència al Metropol”, que organitza la mateixa universitat.

Aquesta setmana també destaquem dues activitats relacionades amb la il·lustració. Una és l’exposició “Vida salvatge”, amb aquarel·les de la il·lustradora Montse Sanchiz, que podeu visitar a la llibreria Horitzons de Barcelona fins el 31 de març. L’altra, és la jornada més tècnica “La il·lustració com a forma de difusió del patrimoni”, que acull el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, el dimarts 10 de febrer, i que està adreçada a docents, museòlegs, divulgadors, il·lustradors, dissenyadors i, en general, a persones interessades en la divulgació del nostre patrimoni cultural i natural.

Trobareu moltes més activitats de divulgació per aquesta setmana en els següents enllaços: