Günther Dissertori al Ciència Afterwork a la Pedrera

El tema central, al qual s’hi recorrerà sovint durant la sessió, és la pròpia energia, per acabar concloent amb una hipòtesi sobre un possible futur. La conferència anirà a càrrec de Günther Dissertori, professor convidat del BIST-UPF Master of Multidisciplinary Research in Experimental Sciences.

Enigmes dels origens

Al llarg de quatre blocs temàtics, aquesta exposició ens presenta els origens de l’Univers, la Vida, la Humanitat i el Llenguatge. Tot articulat mitjançant un amè –però curós– discurs on Llegeix-ne més…

Enigmes dels Orígens

Al llarg de quatre blocs temàtics, ens presenta els orígens de l’Univers, la Vida, la Humanitat i el Llenguatge. Tot articulat mitjançant un amè –però curós– discurs on importa molt Llegeix-ne més…

Viatge cap a l’univers fosc

L’exposició itinerant “Viatge cap a l’univers fosc” proposa un recorregut per les fascinants fronteres de la cosmologia i la gravetat, que van des de la matèria fosca i l’energia fosca, Llegeix-ne més…

Visitarem altres mons?

Conferència “Visitarem altres mons?”, a càrrec de Miquel Sureda, llicenciat en Ciències Físiques i Doctor en Enginyeria Aeronàutica. Treballa a la UPC al campus de Terrassa. Els recents descobriments de Llegeix-ne més…

Ones gravitatòries, la troballa de l’any

Conferència “Ciència After Work 2016: Ones gravitatòries a La Pedrera. Coneguem el descobriment científic més important de l’any”, a càrrec de Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), i Carlos Llegeix-ne més…

De la terra a l’Univers

L’exposició “De la Terra a l’Univers (From the Earth to the Universe)”, organitzada per Astrobanyoles, Museu Darder de Banyoles, Ajuntament de Banyoles, Consorci de l’Estany, amb el suport de la Diputació de Girona, Llegeix-ne més…

La Terra, un planeta inquiet

Presentació del llibre “La Terra, un planeta inquiet” de Meritxell Aulinas, Guillem Gisbert i Maria Ortuño, investigadors de la Facultat de Geologia de la UB (Publicacions i Edicions de la Llegeix-ne més…

El món de les estrelles

Campus d’astronomia “Supernoves”, organitzat per l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. Les supernoves són les majors explosions que es produeixen a l’Univers (amb permís del Big Bang). Algunes són l’etapa final de Llegeix-ne més…

Més enllà del Sistema Solar

Inici del campus d’astronomia “Exoplanetes”, organitzat per l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. Una de les grans fites de l’astronomia dels darrers vint anys ha estat el descobriment de planetes més enllà Llegeix-ne més…

Un viatge per l’Univers

Casal d’estiu d’astronomia “Un viatge per l’Univers” organitzat per l’Agrupació Astronòmica Sabadell del 25 al 31 de juliol. Com sempre farem tota mena d’activitats habituals d’un casal però dedicades a Llegeix-ne més…

El cel del guinardó

Observació al planetari municipal del Guinardó. El planetari Municipal és un equipament siutat a l’escola del mar que ofereix activitat de coneixement i divulgació d’astronomia, una ciència tan antiga com Llegeix-ne més…

El Gran Riu de la Nit

Observació al planetari “El Gran Riu de la Nit”, organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers. S’apropa l’estiu, la millor època de l’any per estirar-se damunt la nostra nau Llegeix-ne més…

El Gran Riu de la Nit

Observació al planetari “El Gran Riu de la Nit”, organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers. S’apropa l’estiu, la millor època de l’any per estirar-se damunt la nostra nau Llegeix-ne més…

L’origen de la vida a l’univers

Conferència, “L’origen de la vida a l’univers: recents descobriments”, a càrrec de Carles Estévez, organitzada per l’Astronòmica de Sabadell. El descobriment d’un gran nombre de sistemes planetaris a la nostra Llegeix-ne més…

El Big Bang

Taller infantil “El Big Bang”, organitzat per l’Astronòmica de Sabadell. En aquest taller explicarem com es va formar l’Univers i com es va anar desenvolupant després: com es van formar Llegeix-ne més…