Dones a la història de la ciència

Tertúlia “Dones a la història de la ciència? Les grans desconegudes”, amb Sònia Estradé, professora d’investigació a la UB i presidenta de la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física Llegeix-ne més…

Fer front al canvi climàtic

Tertúlia “Canvi climàtic: com afrontar-lo? Com revertir-lo?”, amb Carme Llasat, professora del Departament de Física Aplicada de la UB, i Javier Martín-Vide, director de l’Institut de Recerca de l’Aigua i Llegeix-ne més…

Smart cities

Tertúlia “Smart cities. Què són? Com funcionen?”, amb Aleksandar Ivancic, consultor sénior d’energia, urbainsme i ciutats intel·ligents, i Lídia Montero, experta en modelització de la demanda, mobilitat i simulació en Llegeix-ne més…

Llenguatge i cervell

Tertúlia “Llenguatge i cervell”, amb Cèlia Alba, coautroa de l’exposició “Talking Brains” del CosmoCaixa, i Anna Gavarró, investigadora i professora agregada del Departament de Filologia Catalana de la UAB. Modera Llegeix-ne més…

Dopatge genètic

Tertúlia “Dopatge genètic: hem de posar límits a la modificació genètica?”, amb Óscar Flores, CEO de Made of Genes i investigador a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, i María Casado, Llegeix-ne més…

On són les científiques?

Tertúlia “Dones i ciència: on són les científiques?”, amb Maria Pau Ginebra, catedràtica del Departament de Ciència dels Materials i Enginyera Metal·lúrgica de la UPC, i Estrella Montolío, catedràtica del Llegeix-ne més…

Com divulgar sense banalitzar?

Tertúlia “Ciència i periodisme: com divulgar sense banalitzar”, amb Pere Estupinyà, escriptor i divulgador científic, i Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Barcelona. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. Llegeix-ne més…

Podrem alimentar el món?

Tertúlia “Recursos alimentaris: estem preparats per alimentar el món”, amb Ramon Folch, socioecòleg i president de l’Estudi Ramon Folch & Associats, i Josep Maria Casacuberta, investigador del Centre de Recerca Llegeix-ne més…

Calen els mapes al segle XXI?

Tertúlia “Cartografia: ens calen els mapes al segle XXI?”, amb Joaquim Calafí, president de l’Associació Catalana de la Informació Geogràfica, i Jaume Miranda, director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Llegeix-ne més…

Evolució humana al dia

Tertúlia “Evolució humana: passat, present i futur”, amb Eudald Carbonell, catedràtic de Prehistòria a la Universitat Rovira i Virgili i codirector del jaciment d’Atapuerca, i Tomàs Marquès-Bonet, del grup de Llegeix-ne més…

Trencant els límits

Tertúlia “Ciència i esport: trencant els límits”, amb Emma Roca, esportista d’ultradistància, llicenciada en Bioquímica i membre del Grup de Rescat dels Bombers de la Generalitat, i Xavier Iglesias, professor Llegeix-ne més…

Piula ciència i esmorza al 7 Portes

Tens un compte de Twitter? T’agrada la ciència? Piula ciència! Sortegem un esmorzar de ciència per a dues persones al restaurant 7 Portes de Barcelona. Es tracta d’un esmorzar de Llegeix-ne més…

Cervell, la pròxima frontera

Tertúlia “El cervell, la pròxima frontera: què en sabem de l’òrgan que ens fa humans?”, amb, Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona, i Mara Dierssen, del Llegeix-ne més…