Fitxa d'activitat

Webinar TLC. El blat editat genèticament sense gluten apte per a celíacs CRISPR/Cas9

Data
02/12/2020
Hora
11:00
Descripció

Conferència a càrrec de Francisco Barro, doctor en Ciències Biològiques de l’Instituto de Agricultura Sostenible (CSIC) a Còrdova, en la 14a edició de les Tertúlies de Literatura Científica.

Doctor en Biologia, és investigador del CSIC i responsable del grup de Genòmica Funcional de l’Instituto de Agricultura Sostenible (IAS). Ha escrit més de 150 treballs científics entre articles i capítols de llibre, i ha registrat nombroses patents com a inventor o coinventor.

La seva recerca s’ha dirigit al desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies en la millora de la genètica vegetal per desenvolupar noves qualitats de cereals amb un alt valor afegit, entre les quals destaquen les aplicacions de l’ARN d’interferència (ARNi) i CRISPR/Cas9 per a l’obtenció de varietats de blat lliures del component tòxic del gluten.

El gluten és una barreja complexa de proteïnes presents als cereals responsable d’al·lèrgies i intoleràncies que afecten el 12% de la població mundial.

Inscripció gratuïta a través del formulari d’inscripció.

Places: 500

Data límit d’inscripció: 25/11/2020

Per poder connectar-te en aquest webinar has d’omplir aquest formulari d’inscripció. Uns dies abans rebràs un correu electrònic amb l’enllaç Zoom a través del qual podreu connectar.

Les Tertúlies de Literatura Científica formen part del programa “UDivulga. Ciència i Societat“, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación. Les TLC també compten amb el suport de la Societat Catalana de Biologia.

Més informació:

Al blog de les Tertúlies de Literatura Científiques de la UVic-UCC.

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article