Fitxa d'activitat

Claus de l’evolució humana

Data
27/04/2015
Hora
19:00
Descripció

Cicle de conferències “Claus de l’evolució humana”, dins del programa Visions de la Ciència que coordina Lluís Reales, organitzat per les Biblioteques de Barcelona.

Programa

El coneixement dels nostres avantpassats ha avançat molt en les darreres dècades. La tecnologia de l’ADN i la biologia molecular han permès aprofundir en la història dels humans moderns. El cicle explica els coneixements més recents i les claus de l’evolució humana.

  • Dilluns 13 d’abril, a les 19h. “Som una espècie encara en evolució?” a càrrec de Josep Maria Potau, metge, Unitat d’Anatomia i Embriologia Humana, Facultat de Medicina de la UB. Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert.
  • Dilluns 20 d’abril, a les 19h. “L’origen del llenguatge”, a càrrec de Lourdes Fañanas, biòloga, Facultat de Biologia de la UB. Biblioteca Vila de Gràcia.
  • Dilluns 27 d’abril, a les 19h. “Simis i humans, som diferents?”, a càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg i naturalista. Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte.
  • Dilluns 4 de maig, a les 19.30h. “Una única espècie… però per què tan diferents?”, a càrrec de Daniel Turbón, catedràtic de Paleoantropologia de la UB. Biblioteca de les Corts-Miquel Llongueras.
  • Dilluns 11 de maig, a les 19h. “Què va passar amb els neandertals?”, a càrrec de Carles Lalueza, biòleg, Institut de Biologia Evolutiva CSIC-UPF. Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert.
  • Dilluns 18 de maig, a les 19h “Les altres espècies del gènere Homo”, a càrrec de Jordi Agustí, paleontòleg, Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social de la URV. Biblioteca Vila de Gràcia.
  • Dilluns 25 de maig, a les 19h “Per què els humans van marxar de l’Àfrica?”, a càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg i naturalista. Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte.
  • Dilluns 8 de juny, a les 19h. “Els inicis de l’art i l’origen del pensament simbòlic”, a càrrec de Josep Maria Fullola, catedràtic de Prehistòria i director del SERP (UB). Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert.

Més informació

 

Imatge: Gruban / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article