Fitxa d'activitat

Imatge de l'obra A la recerca dels records oblidats

A la recerca dels records oblidats

Data
12/03/2016
Hora
17:00
Localització
Centre Cívic Urgell
Carrer del Comte d'Urgell, 145
08036 Barcelona
Descripció

Espectacle familiar en format de conferència teatralitzada “A la recerca dels records oblidats” sobre neurociència i alzheimer, organitzat per l’Institut de Ciència i Teatre Incite.

Una important investigació a nivell mundial porta a la científica Rose Memory i al seu company Sinàptor a buscar nens per tot el món que puguin ajudar-los a entendre el funcionament del cervell i poder guarir malalties com l’Alzheimer. I és per això que són aquí…

Aquest és el punt de partida d’aquest espectacle de teatre científic en format de conferència teatralitzada en la qual la neurociència és transmesa de manera lúdica, amb exemples i metàfores que es poden entendre fàcilment, amb un llenguatge emocional que permet comprendre i ancorar el coneixement científic amb rigor adaptat a nois i noies de primària que participaran activament en diferents moments de l’activitat.

Explorarem què fa el cervell i com ho fa. Ens centrarem en els mecanismes implicats en l’aprenentatge i la memòria, per a prendre consciència de que som la nostra memòria, els nostres records.

I amb els records que oblidem, què passa? On són? Ja no son nostres, se n’han anat. Per què?

Buscarem aquests records en el cervell i veurem què ha passat perquè s’hagin perdut… Es poden recuperar? Què podríem fer per tornar-los al seu lloc? Hi donarem voltes i ho discutirem entre tots, i aquest serà l’escenari que ens permetrà redescobrir l’Alzheimer des d’un altre lloc, sense estereotips ni judicis. Una malaltia en la qual els records s’obliden.

La intenció d’aquesta conferència teatralizada és que comprenguem que la nostra vida s’explica gràcies al què aprenem i recordem, gràcies a la nostra memòria. I que prenguem consciència de les conseqüències que té la pèrdua de memòria en els malalts d’Alzheimer.

Com a activitat final mostrarem una forma divertida i senzilla de construir a partir de records la línia de la nostra vida. Una valuosa informació de “qui som” i que podrem compartir amb els nostres companys i família. I potser una manera de recuperar els records oblidats … I si provem de fer-ho amb els avis?

Espectacle familiar gratuit.

Important!

Abans de venir a l’espectacle, escriu en un paperet de manera molt breu (2-3 línies) un record que hagi sigut molt important/emocionant per a tú (Exemples: quan ens adonem de que els reis son els pares, quan vam aprendre a nedar o a anar en bicicleta, quan vam guanyar un premi a l’escola, quan ens vam caure i ens vem endur un bon ensurt, quan va fer aquella tempesta, la llum va marxar i vam passar molta por…). Aquest paperet el farem servir durant l’activitat.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...