Fitxa d'activitat

Recerca en computació i Internet

Data
22/02/2016
Hora
17:30
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Seminari de recerca sobre computació i Internet, organitzat pel grup de recerca Internet Computing & Systems Optimization (ICSO) de l’IN3 que constarà de dues presentacions breus amb l’objectiu de buscar punts de col·laboració amb altres grups de recerca i totes aquelles persones que hi estiguin interessades. El seminari es celebrarà en anglès. Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a apagesb@uoc.edu.

Optimització en models ambientals

Xerrada “L’optimització en models ambientals: cosimulació formal amb vista a un disseny sostenible”, a càrrec de Pau Fonseca i Casas (InLab FIB Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech). Aquest seminari ofereix una visió general del centre de recerca InLab FIB de la UPC i les principals línies de recerca de la institució, que estan relacionades amb la recerca operacional, l’estadística, la mineria de dades i la informàtica d’alt rendiment (HPC), entre altres.

En aquesta xerrada ens centrarem en els avançats coneixements que tenim sobre els models de simulació ambientals. Aquests models són difícils a causa de la complexitat inherent dels elements implicats en els sistemes analitzats. En aquest seminari examinem l’ús de llenguatges formals, la cosimulació i l’optimització per millorar el disseny de sistemes que tenen una forta repercussió en àmbits vinculats amb el medi ambient. Proposem una metodologia que permet obtenir solucions òptimes o subòptimes per a aquest tipus de sistemes sense concessions sobre els processos de validació o verificació dels models. Presentem un exemple concret d’una infraestructura de simulació que es coneix per NECADA, la qual va emprar aquesta metodologia per millorar la sostenibilitat en zones urbanes o edificis. Presentem també alguns dels resultats que obtenim en diversos projectes competitius en què s’ha utilitzat aquesta eina.

Recerca en problemes industrials 

Xerrada “Recerca en problemes industrials i altres de tipus organitzatiu: Mètodes quantitatius per a la seva resolució”, a càrrec d’Alberto García-Villoria (IOC, Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech).

Aquest seminari ofereix una visió general del grup de recerca EOLI de la UPC i les principals línies de recerca que comprèn, que estan relacionades amb l’organització de la producció, la gestió i els mètodes quantitatius (analítics) de l’organització industrial, el disseny i la gestió de la cadena de subministrament, i l’organització del temps de treball. En aquesta xerrada ens centrem en els principals problemes que investigo actualment: seqüències justes, equilibratge de línies de muntatge i projectes d’electrificació amb energies renovables sense xarxa. Aquests problemes són problemes d’optimització combinatòria difícils de resoldre. Per solucionar-los, s’apliquen mètodes quantitatius dels camps de la recerca operacional i la intel·ligència artificial. Enumerem algunes d’aquestes tècniques i presentem línies de recerca innovadores per desenvolupar mètodes més eficaços.

Més informació

Imatge: Sebastiaan ter Burg / Wikipedia
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article