Fitxa d'activitat

Periodisme de dades i open data

Data
05/06/2015
Hora
09:30
Localització
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Carrer de Montalegre, 5
08001 Barcelona
Descripció

III Jornades de Periodisme de Dades i Open Data a càrrec de Karma Peiró, organitzades per Open Knowledge Foundation i el Centre de Cultura Contemporània.

Celebrem la tercera edició d’aquestes jornades especialitzades en periodisme de dades i visualitzacions de dades obertes per a projectes periodístics, científics i empresarials, que se celebren paral·lelament a Barcelona, Pamplona i Madrid entre el 3 i el 7 de juny. El CCCB acull la programació del dia 5 de juny: un seguit de conferències i debats amb experts internacionals i una trobada per compartir i conèixer experiències de l’àmbit local (Hacks&Hackers Barcelona Data & Moritz).

Enguany comptarem, entre d’altres, amb Al Shaw, periodista del mitjà independent Pro Publica, un dels referents actuals del periodisme d’investigació i de dades, i la periodista científica i de dades Elisabetta Tola, directora del mitjà digital Formicablu. Juan Elosua, fellow d’Open News al diari argentí La Nación, i Marcos Vanetta, exfellow al Texas Tribune, explicaran la seva visió com a programadors treballant en mitjans pioners del periodisme de dades. També hi haurà la presentació del cas Swiss Leaks, un dels casos més recents de periodisme d’investigació, que revelà una trama gegant d’evasió d’impostos presumptament operada amb el coneixement i l’estímul del banc multinacional britànic HSBC a través de la seva filial suïssa HSBC Private Bank.

Més informació

 

Imatge: Calvinius, Wikipedia
Carregant mapa...
Comparteix l'article