Fitxa d'activitat

PerCientEx amb noves històries de ciència

Data
27/02/2020
Hora
18:00
Localització
CosmoCaixa
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

L’emotiva història de tres metges que, després de patir malalties greus, reivindiquen la part més humana de la seva professió. Una nova mirada sobre les promeses i els enganys dels tractaments amb cèl·lules mare. El cru retrat de les conseqüències de l’canvi climàtic i la desforestació sobre els paradisos naturals de Colòmbia. Totes aquestes històries, la narració periodística ha estat premiada durant l’últim any, protagonitzaran ara una nova jornada de l’Observatori PerCientEx (Periodisme Científic d’Excel·lència) en la qual, un any més, es recolliran exemples de periodisme de ciència, tecnologia, salut i medi ambient de referència.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper 27 de febrer de 18 a 20h a Cosmocaixa i comptarà amb la participació dels autors d’aquests treballs i d’analistes encarregats de debatre per què els articles seleccionats són un exemple a seguir per a la professió. Durant la jornada oberta a el públic, coordinada pels periodistes Carme Jané i Valentina Raffio, també es presentarà una base de dades actualitzada amb uns quaranta de reportatges que han destacat durant l’últim any, ja sigui a través de premis especialitzats, certàmens o beques de investigació.

Els diàlegs d’aquest any sobre periodisme científic d’excel·lència estaran protagonitzats per sis destacats professionals de l’periodisme científic d’àmbit iberoamericà.

  • En l’àrea de salut, Núria Jar (@nuriajar) conversarà amb Júlia Bestard (@ensaimadette), periodista científica, professora de la Universitat de Barcelona i responsable de Comunicació de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, sobre el reportatge ‘Quan el metge es converteix en pacient ‘(lavanguardia.com), guardonat amb el premi de Periodisme Concha García Campoy en la categoria de premsa.
  • En l’àmbit de ciència, Rosella Nava (@amapolanava) parlarà amb Oliver Hochadel, historiador de la ciència, escriptor i investigador a la Institució Milà i Fontanals i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF-CSIC), de l’article ‘Cèl·lules mare, entre l’estafa i la ciència ‘(cienciamx.com), destacat en els Premis de Periodisme sobre Innovació Científica i Tecnològica de l’Comtecyt de Mèxic.
  • En la categoria de medi ambient, Edwin Senabria conversarà amb Cristina Sáez (@saez_cristina), periodista científica, sobre l’especial ‘El verd Palice’ (especiales.semana.com), treball finalista en la categoria d’innovació dels prestigiosos premis Gabo.

La iniciativa es presentarà com una jornada oberta a al públic general i especialment adreçada a periodistes, divulgadors, estudiants i altres curiosos que mostrin interès en el periodisme de qualitat o en cada un dels temes tractats.

Què és el ‘Observatori PerCientEx’?

El ‘Observatori PerCientEx’ de periodisme científic és un projecte de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, que compta amb el suport de ‘la Caixa’ i de la Fundació Dr. Antoni Esteve. Aquesta iniciativa pretén recopilar exemples de periodisme de qualitat en periodisme imprès i digital en l’àmbit iberoamericà. El treball segueix la línia de el Projecte PerCientEx: Excel·lència i Innovació en el Periodisme Científic a Espanya, també impulsat per l’ACCC amb la col·laboració d’Obra Social “la Caixa”, que tenia com a objectiu detectar i difondre exemples de bones pràctiques de periodisme de ciència , tecnologia, salut i medi ambient publicades a la premsa digital a Espanya.

Més informació:

  • Inscripció oberta fins completar l’aforament. Per registrar-ompli el següent enllaç. Per a més informació contacti amb percientex@gmail.com.

 

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article