Fitxa d'activitat

Per què desapareixen les granotes?

Data
29/05/2015
Hora
19:30
Localització
Museu de les Terres de l’Ebre
Carrer Gran Capità, 34
Amposta
Descripció

Conferència “Per què desapareixen les granotes?. Són els amfibis el canari de la mina?”, a càrrec de Delfí Sanuy, biòleg i catedràtic de la Universitat de Lleida i membre de la Institució Catalana d’Història Natural.

Aquest acte s’inclou dins de les sessions científiques del curs 2014-2015 que cada any organitza la Institució Catalana de Història Natural i també forma part del programa d’activitats que el Parc Natural del Delta de l’Ebre ha organitzat en motiu de la XI edició de la Setmana del Medi Ambient al Delta de l’Ebre

A que ens referim quan parlem de herpetologia?, herpetologia és la ciència que es dedica a l’estudi dels amfibis i rèptils, potser els vertebrats menys coneguts i a l’hora les mes sensibles i en perill. Però que és un amfibi? i com un peix va abandonar l’aigua per conquerir el medi terrestre? Pensem que un amfibi encara viu mitja vida com un peix (Caps gros) i l’altra mitja vida com un vertebrat terrestre. Els rèptils per altra banda són animals ben adaptats al medi terrestre però limitats a zones càlides i/o humides ja que encara no regulen la temperatura del seu cos.

Un animal com un amfibi, que viu a l’aigua i viu al medi terrestre, és capaç de percebre les alteracions de tots dos medis i esdevindre com el canari de la mina. La seva desaparició pot-ser és un indicador de que alguna cosa no funciona correctament en els nostres ecosistemes.

Més informació

Imatge: Júlio Reis / Wikimedia Commons
Carregant mapa...
Comparteix l'article