Fitxa d'activitat

Pantocràtor

Data
31/05/2016
Hora
20:00
Localització
Llibreria Horitzons
Carrer de València, 149
08011 Barcelona
Descripció

Presentació del  llibre “Pantocràtor. Seguint les passes de Puig i Cadafalch i la missió arqueològica de 1907″, a càrrec de l’autor i editor Enric Soler i Raspall, de Tushita Edicions, i d’Oriol Massó muntanyenc i representant de la Llibreria Horitzons.

L’any 1907 Josep Puig i Cadafalch i el seu equip (format pel mossèn Josep Gudiol, el fotògraf Adolf Mas, el jurista Josep Guillem Maria de Brocà i l’arquitecte Josep Goday) emprenen un emocionant viatge en el temps. Des de Luishon fins a Roda d’Isàvena, recorren quatre valls pirinenques plenes d’interessants vestigis romànics que de seguida s’apressen a mesurar, inventariar, dibuixar i fotografiar.

Més de cent anys més tard, l’Enric Soler es posa en camí i ressegueix les seves petges, buscant entre les pedres dels senders els anhels dels quatre expedicionaris… Inevitablement, topa amb les passes pretèrites d’altres caminants, viatgers i pirineistes que, com ell ara fa, solcaren els antics camins de les muntanyes: Josep Maria Espinàs, Camilo Jose Cela, Núria Garcia Quera o Juli Soler i Santaló, entre d’altres, acompanyen l’Enric, que va fent el seu viatge, suma de tants altres camins, de tants altres caminants… I com a nexe: el bellíssim romànic pirinenc de les quatre valls, transitades per l’equip de la «Missió Arqueològica de 1907.»

Preguem confirmació d’assistència a info@llibreriahoritzons.com.

Més informació

Imatge: Gustau Erill i Pinyot / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article