Fitxa d'activitat

Minerals de sang

Data
04/03/2015
Hora
19:30
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència: “Minerals de sang, de la selva al teu mòbil”, a càrrec de Federico Bogdanowicz, director de l’Institut Jane Goodall España i de la campanya “Mobilitza’t per la selva”, organitzada pel Centre Cultural Sant Josep.

La fabricació de mòbils i altres dispositius tecnològics requereix de valuosos minerals (coltan, cassiterita, tungstè i d’altres), una part dels quals ha estat explotat il·legalment a la República Democràtica del Congo i ha servit per finançar grups militars que es disputen el control del territori i les mines.

La fabricació de mòbils i altres dispositius tecnològics requereix de valuosos minerals (coltan, cassiterita, tungstè i d’altres), una part dels quals ha estat explotat il·legalment a la República Democràtica del Congo i ha servit per finançar grups militars que es disputen el control del territori i les mines. Aquest conflicte ha provocat sis milions de víctimes, a més d’abusos sexuals, destrucció de la selva i matança d’espècies en perill d’extinció, entre altres lamentables conseqüències. Alhora, la gran demanda mundial d’aquests minerals (més de cinquanta-dos milions de mòbils actius a Espanya) i la baixa taxa de reciclatge agreugen més el problema.

L’Institut Jane Goodall promou la campanya de reciclatge “Mobilitza’t per la selva” l’objectiu de la qual és sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta situació, disminuir la petjada ecològica i social de la nostra alta demanda tecnològica i contribuir a preservar els ecosistemes africans a través del reciclatge de mòbils en desús.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article