Fitxa d'activitat

Mengem pels ulls

Data
19/11/2015
Hora
19:00
Localització
Centre Cultural Sant Josep
Avinguda d'Isabel la Catòlica,32
08901 L'Hospitalet
Descripció

Conferència “Mengem pels ulls: el color dels aliments”, a càrrec de Claudi Mans, en el marc de les activitats de la Setmana de la Ciència del programa Pessics de Ciència.

Per què els menjars tenen els colors que tenen? Per tres motius. El primer. perquè la naturalesa els hi ha donat aquest color, com a les cireres, les albergínies o al rovell dels ous. El segon motiu, perquè durant la cocció es generen substàncies que fan que els aliments canviïn el color que tenien. És el cas de les gambes i llagostins, que agafen colors molt més vius en coure’ls, o els colors torrats de pa, galetes o torrons tous. El tercer motiu, l’addició d’additius colorants naturals o sintètics amb l’objectiu de donar als aliments un color més atractiu als ulls del cuiner, o per restituir el color que s’ha perdut en la cocció o elaboració. És el cas del colorant groc de les paelles, els additius per aconseguir que les confitures agafin colors que recordin clarament les fruites de les que deriven, o simplement colors imaginatius, com als pastissos d’aniversari o gelats de color blau o rosa llampants.

A càrrec de Claudi Mans, doctor en Química, és professor emèrit d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, i entre moltes altres coses, és col·laborador del Campus de l’Alimentació de Torribera, Universitat de Barcelona o membre del comitè científic UB-Bullipèdia, UB.

Més informació

Imatge: Gveret Tered / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article