Fitxa d'activitat

Imatge de l'experiment ALAS, del Gran Col·lisionador d'Hadrons del CERN

De l’àtom a la física quàntica

Data
06/10/2016
Hora
18:30
Localització
Biblioteca Josep Janés
C. Doctor Martí i Julià, 33
08903 L'Hospitalet
Descripció

Inici del curs de tres sessions “De l’àtom a la física quàntica”, a càrrec de Salvador Bonshoms, catedràtic de Física, farmacèutic i divulgador, organitzat per Pessics de Ciència.

Programa
  • Einstein, la relativitat i el nostre univers. Dijous, 6 d’octubre, a les 18.30h. Començarem per les idees d’Einstein, seguirem l’evolució del nostre univers fins a arribar a les teories més modernes sobre el seu origen i el seu final i també la possible existència d’altres universos paral·lels.
  • Història de l’àtom. El perill nuclear. Dijous, 3 de novembre, a les 18.30h. Explicarem com hem arribat a conèixer l’estructura dels àtoms i les conseqüencies que això va provocar. Farem una valoració dels perills potencials de l’energia nuclear, com ara els artefactes nuclears, les centrals nuclears i la radioactivitat en general.
  • Física quàntica a l’abast de tothom.  Dijous, 15 de desembre, a les 18.30h. Ens endinsarem en el món microscòpic i descobrirem que les coses aquí funcionen d’una manera realment misteriosa. Parlarem dels grans avenços tecnològics que es basen en les teories quàntiques.

Us podeu inscriure al curs trucant a la biblioteca (93 4492886) o enviant un correu electrònic a bibjosepjanes@l-h.cat.

Més informació
Imatge: Lucas Taylor – CERN / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article