Fitxa d'activitat

Jornades RRI Tools Barcelona

Data
17/06/2015
Hora
16:00
Localització
CosmoCaixa
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

Conferència de les “Jornades RRI Tools Barcelona Accés obert, igualtat de gènere i recerca responsable: aspectes clau a Horitzó2020”, organitzada conjuntament per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, l’Obra Social “la Caixa”, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

La recerca i la innovació responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) són una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat, i que s’està incorporant de manera transversal des de diferents programes, com ara l’Horitzó2020.

Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI?

Quin rol hi podem tenir els diferents actors del sistema de ciència i innovació?

Les Jornades serviran com a marc per presentar els primers resultats del projecte europeu RRI Tools, coordinat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració d’IrsiCaixa, i per facilitar recursos que ajudin a implementar l’RRI al nostre entorn. Per això comptaran amb experts dels aspectes clau més rellevants de l’RRI, com ara open access, participació ciutadana, ètica i igualtat de gènere. Alhora, es facilitarà un espai perquè els assistents puguin compartir bones pràctiques impulsades des de l’àmbit local, que serà l’embrió per crear una comunitat de pràctica al nostre país*.

Les Jornades van adreçades a la comunitat investigadora i a professionals de la recerca i la innovació, així com a polítics i directius d’R&I, indústria, comunitat educativa o entitats de la societat civil.

Més informació

Imatge: Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier, Flickr 
Carregant mapa...
Comparteix l'article