Fitxa d'activitat

Florence Nightingale: infermera, estadista i escriptora

Data
18/05/2020 - 18/09/2020
Hora
Tot el dia
Descripció

En aquesta exposició en líniea es commemora el 200è aniversari del naixement de Florence Nightingale i de l’Any Internacional de la Infermera i la Llevadora.

El bicentenari del naixement de la infermera, estadista i escriptora anglesa Florence Nightingale (Florència, 12 de maig de 1820-Londres, 13 d’agost de 1910) és un bon motiu per recordar i posar en valor aspectes significatius de la seva vida, els quals, salvant les distàncies, es poden vincular amb la infermeria actual.

La formació més enllà de les aules, el compromís amb les persones, la indivisibilitat entre assistència i investigació i la incorporació de l’entorn en les cures que proporcionen les infermeres són algunes de les aportacions que es veuran en aquest petit homenatge a Florence Nightingale.

Aquesta exposició en línia s’estructura en sis apartats: viatge, compromís, docència, investigació, sistema de cures i lideratge; sis aspectes essencials en la història vital i professional de Nightingale. La relectura del seu llegat permet connectar passat i present, com un estímul que contribueix a l’avenç professional i a la projecció social de la infermeria.

Inicialment la mostra estava pensada i preparada per ser exposada a les vitrines de la Biblioteca, però la situació de confinament no ho ha permès. Així que se n’ha fet una adaptació virtual que s’ha penjat en línia juntament amb les altres exposicions que ha portat a terme la Biblioteca en les seves dues seus. “Aprofitant que dimarts 12 de maig era el Dia de la Infermera, vam pensar que era una bona ocasió per sumar-nos al reconeixement a la tasca que les infermeres fan sempre, però especialment en aquest moment, en què han tingut un paper tan fonamental”, afirmen les organitzadores de l’exposició, Montse Aguilar, de la Biblioteca, i Cinta Sadurní, professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar i investigadora del grup de recerca Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O) de la UVic-UCC.

A l’exposició Florence Nightingale, realitats que es connecten es destaquen sis aspectes de la seva trajectòria vital i professional que van ser fonamentals i que avui encara són vigents. Per adaptar-la a un entorn virtual, diversos investigadors i investigadores de la Universitat han gravat un vídeo molt breu sobre cadascun d’aquests aspectes.

Aquesta exposició també vol ser un acte d’agraïment a tantes i tants professionals que durant la pandèmia de la malaltia per COVID-19 s’han mantingut al costat dels malalts i han contribuït a fer que les cures esdevinguessin una flama de solidaritat i esperança per a tantes i tantes persones.

 

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article