Fitxa d'activitat

Inauguració del Festival LlumBCN

Data
06/02/2015
Hora
19:00
Localització
Ajuntament de Barcelona
Plaça Sant Jaume
Barcelona
Descripció

Acte inaugural del Festival LlumBCN i actuació dels castellers lluminosos, dins del marc de les festes de Santa Eulàlia i com a punt de partida de l’Any Internacional de la Llum, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut de Ciències Fotòniques. L’acte es celebrarà a la Plaça Sant Jaume.

L’esdeveniment constarà de

  • 19:00, acte institucional. Serà al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona serà a les set de la tarda. Inclourà el pregó de l’arquitecta Benedetta Tagliabue, paraules de Xavier Trias, alcalde de Barcelona, i de Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques. A aquest acte es podrà assistir per invitació, però es podrà seguir en directe per streaming al web de les festes de Santa Eulàlia i al web de Barcelona Cultura.
  • 20:15, actuació dels Castellers Lluminosos. Serà a la Plaça Sant Jaume i l’acte serà de lliure accés, just després d’iniciar-se els Protocols de l’Àliga de les Festes de Santa Eulàlia. Els assistents podran gaudir per primera vegada en la història castellera, d’una actuació molt especial de castellers lluminosos, a càrrec de la Colla Jove de Barcelona.

Instal·lació lumínica

Així mateix, l’ICFO i l’artista anglàs Andrew Chappel han creat una instal·lació luminica, resultat d’una estreta col·laboració entre l’artista i la institució. La essència de la obra intenta descriure la capacitat que podria tenir la llum d’empènyer objectes. De fet, la llum té la capacitat d’empènyer en el mon real.

La instal·lació luminica es podrà veure al pati Palau del Lloctinent de l’Arxiu de la Corona d’Aragó (carrer dels Comtes, 2), el divendres 6 i dissabte 7, de 18.30 a 24 h i el diumenge 8, de 18.30 a 23h.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article