Fitxa d'activitat

Exposició online. L’enginy (in)visible. Dones catalanes en l’àmbit de la tecnologia: passat, present i futur

Data
14/11/2020 - 29/11/2020
Hora
Tot el dia
Descripció

Us presentem una exposició que formarà part dels actes de la Setmana de la Ciència 2020 i de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya. Aquesta exposició posa de manifest la dificultat que al llarg de la història, i també en l’actualitat, ha trobat la promoció del talent femení en l’àmbit tecnològic. La mostra porta per títol “L’Enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur”, i l’han elaborat conjuntament la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la UVic-UCC amb la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i Hewlett-Packard.

L’exposició recull casos i testimonis de dones enginyeres des de principis del segle XX i fins a l’actualitat, a Catalunya i al món, a través d’imatges, declaracions escrites i vídeos accessibles amb codis QR. Segons la mostra, la dècada dels 80 va ser un punt d’inflexió en la presència de dones en estudis d’àmbit tecnològic: si fins llavors a Catalunya el percentatge de dones enginyeres no superava el 2% dels llicenciats, a partir d’aquell moment la xifra va augmentar malgrat que no supera el 30%.

Així, mentre en l’actualitat tots els estudis universitaris han assolit percentatges paritaris entre homes i dones, aquestes segueixen essent minoria a totes les titulacions tecnològiques. Per això la mostra té com a objectiu incentivar les vocacions científico-tecnològiques en dones i generar consciència sobre l’impacte tan profund que tenen els estereotips de gènere sobre la carrera professional que s’escull.

L’exposició consta d’aquests 5 plafons que podeu veure virtualment i/o descarregar-vos en pdf aquí:

  • Presentació
  • Enginyeres enginyoses invisibles
  • Les pioneres
  • La perspectiva de gènere
  • Trencant barreres!

L’Enginy (in)visible


La SC’20 de la UVic-UCC forma part del programa UDivulga.Ciència i Societat, que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

Seguiu totes les novetats de la Setmana de la Ciència a #SC20CAT.

La Nit Europea de la Recerca a Catalunya rep fons dels programes de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en el marc del projecte EuNightCat (954506).

Coneix totes les novetats en xarxes amb el hashtag #NitRecerCat.

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article