Fitxa d'activitat

Epigenètica en la salut i en la malaltia

Data
03/12/2014
Hora
10:00
Localització
Universitat de Vic
Carrer de la Sagrada Família, 7
Vic
Descripció

Conferència “Epigenètica en la salut i la malaltia”, a càrrec de Manel Esteller, de l’Institut d’Investigador Biomèdica de Bellvitge i autor del llibre “Aposta per la salut! Pensant en el futur, raons per ser optimista!”, en el marc de les Tertúlies de Literatura Científica que cada any organitza l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic.

El doctor Manel Esteller, és un dels investigadors més reconeguts mundialment en lluita contra el càncer. El seu llibre defensa la necessitat de fer una aposta decidida per l’educació, la recerca i la salut.

Llicenciat en medicina a la Universitat de Barcelona, es va doctorar amb un treball sobre genètica molecular del carcinoma d’entrometri. Del 1997 al 2001, va fer els estudis de postdoctorat a la Universitat John Hopkins de Baltimore (Estats Units), on es va centrar en la relació entre la metilació del DNA i el càncer.

ntre el 2001 i el 2008, va dirigir el Laboratori d’Epigenètica del Càncer del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i actualment és director del Programa d’epigenètica i biologia del càncer d’IDIBELL. També és professor d’investigació ICREA. Ha rebut nombrosos premis.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article