Fitxa d'activitat

Envolta’t de verd

Data
27/05/2015
Hora
18:30
Localització
La Fàbrica del Sol
Passeig de Salvat Papasseit, 1,
08001 Barcelona
Descripció

Xerrada sobre els efectes saludables dels espais verds a càrrec de Margarita Triguero, del CREAL, dins del cicle “Fes verd, fes salut: Envoltat de verd, ets més feliç”, organitzada per la Fàbrica del Sol.

Envoltat de verd, ets més feliç? L’estudi Phenotype demostra que tenir espais verds a prop enforteix la nostra salut. Vine a conèixer els beneficis que ens aporta el verd i el perquè!

En la recerca duta a terme pel CREAL, centre d’investigació de l’aliança ISGlobal, s’observa que la presència d’espais verds s’associa amb una millor percepció de la pròpia salut i una millor salut mental, independentment del grau d’urbanització, de l’estat socioeconòmic i del gènere de les persones que en gaudeixen.

Els resultats de l’estudi del projecte europeu Phenotype semblen indicar que aquestes associacions s’explicarien per la reducció de l’estrès que ens proporcionen els espais verds i no per l’activitat física o el suport social que s’hi podrien relacionar. També semblen indicar que els petits espais verds, com els arbres dels carrers, són especialment importants.

L’estudi apunta que les investigacions futures s’haurien de centrar en els mecanismes que expliquen les associacions entre els entorns naturals i la salut, especialment la salut mental. Caldria estudiar l’evolució de les persones durant períodes de temps més llargs i també caldria definir millor la quantitat i qualitat d’espais verds necessària per proporcionar beneficis a la nostra salut.

Més informació

Imatge: Octavi Planells
Carregant mapa...
Comparteix l'article