Fitxa d'activitat

El descobriment del planeta Barnard B

Data
16/01/2019
Hora
19:00
Localització
CosmoCaixa
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

“Un nou veí: el descobriment del planeta Barnard B” és una conferència organitzada per CosmoCaixa i impartida per Ignasi Ribas, Director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), investigador de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE, CSIC) i cap de l’equip que ha descobert l’exoplaneta Barnard B.

Avui dia coneixem gairebé 4.000 planetes que orbiten al voltant d’altres estrelles, i l’astrofísica ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris molt superior a la que ens imaginàvem. La majoria d’aquests planetes són difícils d’estudiar en detall perquè orbiten al voltant d’estrelles llunyanes i poc brillants. Però si els planetes es troben al voltant d’astres propers en podem obtenir molta més informació, i fins i tot somiar poder-los veure directament algun dia.

El novembre es va anunciar el descobriment d’un planeta al voltant de l’estrella de Barnard, una nana vermella situada a només sis anys llum de la Terra. Per ara sabem que la massa de Barnard b és 3,2 superior a la del nostre planeta, la seva temperatura ronda els -170 ºC i el seu any dura 233 dies terrestres. Segurament es tracta d’un món fred, fosc i sense vida a la superfície, però la seva proximitat relativa ens brinda l’oportunitat d’estudiar-lo de manera privilegiada.

Més informació:

 

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article