Fitxa d'activitat

Economies col·laboratives procomuns

Data
11/03/2016 - 13/03/2016
Hora
10:00
Localització
Barcelona Activa
c/ Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
Descripció

Jornades “Economies col·laboratives procomuns: Polítiques, tecnologies i ciutat per a les persones” coorganitzades pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum, a través de l’Àrea d’Altres Economies de Barcelona Activa, i juntament amb BarCola – Grup de treball sobre economia col·laborativa i producció procomú a Barcelona -, i el projecte europeu P2Pvalue (grups locals Dimmons @ IN3-UOC & IGOPnet.cc @ UAB). Amb la col·laboració de Guifi.net, Goteo, Pangea, Free Knowledge Institute (amb Digital DIY project), els projectes Reutilitza.cat i eReuse.org, Amical Wikimedia, i OuiShare, entre d’altres.

L’Economia Col·laborativa Procomú es refereix a un model de producció emergent basat en la col·laboració de comunitats de persones contribuïdores que a partir de plataformes digitals, desenvolupen un recurs comú de propietat compartida i que es fa accessible com un bé públic. Els casos “clàssics” i de gran èxit són el programari lliure (que domina per sobre del programari privatiu a molts camps de programari) i Viquipèdia. La producció procomú s’està expandint no només a àrees amb un fort component de coneixement o de caràcter immaterial, sinó també a producció material com maquinària (FabLabs, Open Source Ecology), allotjaments (couchsurfing) o divises (monedes locals). Més recentment, també hem vist l’aparició i creixement de models híbrids que presenten lògiques d’organització similars, basades en principis de col·laboració, però privatitzant-ne d’altres. És el cas de la producció entre iguals de base corporativista com Uber o Airbnb.

Així doncs, a través d’aquesta trobada es pretén posar de manifest la rellevància d’aquest model Procomú de l’Economia Col·laborativa, així com proposar el codisseny de polítiques públiques per promocionar-lo i avançar propostes tècniques per a la construcció de plataformes col·laboratives.

L’esdeveniment s’estructurarà en dos eixos temàtics que inclouran taules rodones, tallers, debats i activitats obertes al voltant de les següents àrees principals: Polítiques Públiques i tecnologies descentralitzades per l’economia col·laborativa procomú.

Podeu veure el programa i tota la informació de l’esdeveniment a la web de Procomuns.

La participació està oberta però limitada a 120 places.

Inscriu-te i fes una proposta per al programa!

Més informació

Imatge: Octavi Planells
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article