Fitxa d'activitat

Clonació: tornar els mamuts a la vida

Data
18/06/2016
Hora
18:00
Localització
Museu del Mamut
Carrer Montcada, 1
08003 Barcelona
Descripció

Conferència “Clonació: tornar els mamuts a la vida”, a càrrec del biòleg Marc Riera, dins del cicle divulgatiu sobre l’evolució de l’Univers que organitza el Museu del Mamut.

La possibilitat de clonar animals extingits resulta fascinant. Imagineu per un segon estar al cantó d’un dinosaure o d’un mamut! Tot i que resulti engrescador, el procés de tornar animals extingits a la vida té nombrosos problemes tècnics i ètics. El Museu del Mamut dóna a conèixer aquest tema d’una manera planera i rigorosa. Explicarem els processos d’extinció i clonació, i quin paper tenen a la natura. Veurem si el material genètic (el famós DNA) pot sobreviure dintre un mamut congelat o un insecte dins ambre durant milers o milions d’anys. Parlarem de la clonació de la ovella Dolly i quins progressos s’han fet des de llavors. Descobrirem la veritat i la ficció de pel·lícules com “Jurassic Park”, i discutirem si realment val la pena o és correcte tornar a la vida un animal extingit.

El Museu del Mamut ofereix un recorregut vibrant per l’evolució del Univers a través d’un cicle de conferències. En sessions anteriors s’han tractat temes molt diversos, des de el Big Bang als volcans, passant pels forats negres i l’evolució de la Vida.

La conferència té un preu de 5 euros i es recomana confirmar assistència a reservas@museomamut.com. L’aforament és limitat.

Més informació

Imatge: Museu del Mamut
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article