Fitxa d'activitat

Ciència i tècnica de la Mancomunitat

Data
03/03/2015 - 30/11/2015
Hora
10:00
Localització
Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Descripció

Exposició “Les bases del futur. Ciència i tècnica a la Mancomunitat”, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

L’exposició presenta la tasca històrica i única de la Mancomunitat de Catalunya en l’àmbit de la ciència i de la tecnologia. Malgrat la seva breu durada (1914-1925), la Mancomunitat, projectada com unió de les quatre diputacions provincials catalanes, va desplegar accions molt rellevants en àmbits tant diversos com l’ensenyament tècnic, l’agricultura científica, les comunicacions, l’alta cultura o el sistema sanitari. Entre aquestes accions destaquen la creació de laboratoris, associacions i societats per potenciar la recerca, l’activitat agrícola i industrial així com la formació de professionals.

La mostra, organitzada pel mNACTEC i finançada per la Diputació de Barcelona, rendeix homenatge a la tasca d’aquesta institució i revela la vigència de molts dels seus projectes, reflexionant sobre la seva visió de futur per mitjà de diversos suports audiovisuals i objectes singulars de l’època.

Més informació

 

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article